Tvätta matta hemma

Behöver du tvätta en ryamatta, eller kanske en fin persisk variant? I den här guiden hittar du bra tips oavsett vilken typ av matta du har hemma. Information om hur du kan tvätta matta på bästa sätt.

Att rengöra mattor själv är oftast möjligt. Här får du de bästa tvättråden för en renare matta. Det är alltså tjocka ullmattor som inte går att tvätta i maskin, . Tvätta en ryamattamaj 2009Tvätta en matta utan att lämna in på kemtvätt,går det?

CachadLiknandeSmuts och skräp hör inte hemma i dina mattor. Dammsug din matta minst en gång i veckan eller oftare om det behövs. Jag har två jättestora mattor som inte går in i grovtvättsmaskinen man kan låna i närheten.

Den ena av dem är 1 ull och blir väldigt tung när . Det är så att jag har en rya matta från Ikea rö stor och den stinke. Jag brukar tvätta mina mattor med högtryckstvätten, liggande på plant . Följer du dessa steg blir reningsprocessen enkel och du kommer att spara pengar. Den tonar ner vatten så att du inte måste använda så mycket tvättmedel och rengör.

Tvätta mattor: Lägg till ordentligt med bikarbonat på den matta som du vill . Den gamla metoden att tvätta mattan på bryggan är fortfarande den enklaste och bästa.

Men du kan naturligtvis använda altanen eller källargolvet. Min katt spydde ner hela min matta för några dagar sedan. Jag fick bort det mesta med diskmedel och vatten men idag märker jag att den .