Behandling av ekbord

Detta gäller vid oljning med vaxolja på massivt ekbord. Ni kan klicka på bilderna för att se större. Vad för slags olja ska men behandla ett oljat ekbord med?

Vi har precis köpt ett köksbord i massiv ek. Försäljaren nämnde något om att olja bordet. Behandling av ekbord Bosta hem och trädgård. Har ett ekbord som fått bleka fläckar överallt. Står med något så främmande som ett köksbord framför mig, i obehandlad massiv (ganska ljus) ek – och funderar på hur jag skall behandla det . Jag har valt bänkskivor i oljad ek till köket.

Jag tycker att riktigt trä ger en varmare känsla än sten, laminat eller rostfritt.

I obehandlad ek kan det finnas innesluten luft som vid ytbehandling drivs upp till ytan och . Håller på att slipa ett ekbord och några stolar (likande Äpplet) som jag köpt på auktion. Behandlingen höjer skyddet mot smuts- och vätskeintrång samt sprickor. Normal skötsel av lackade bord är att vid behov torka av möblerna med en ren. Jag har precis slipat ner ett Ikea Norden köksbord som är björk tror jag.

Har någon något tips om vad som är bäst att behandla det med så att . Ett oljat bord är lättskött och mår bra av att oljas om en gång per år.

För en lite kallare och vitare ton kan du välja vitolja på de . Detta är den behandling vi får mest frågor kring och vi har därför provat att spilla rödvin, . Polerade och bonade möbler mår bra av en behandling med polermedel då och då. Det är ett gammalt massivt bord i vad hon trodde var ek som hämtas ur. Hej, har inhandlat ett ekbord på mio som jag bytt skiva på två ggr. Köpte ekbord på MIO idag och de skickar med vaxolja. När jag läste egenskaperna på flaskan så är det torkande olja isf icke torkande.

IKEA – BEHANDLA, Träolja för inomhusbruk, Skyddar träet både på ytan och djupet och ger en fin lyster. En möbel är en investering som ska kunna användas under många decennier. Därför måste den underhållas och skötas väl.

Behandling Ek är ett hårt och tåligt material som egentligen inte behöver behandlas. Ofta vill man dock olja in skivorna för att de ska bli lättare att hålla rena och . Har dock inte bestämt mig för om jag ska olja eller lacka dem än.