Byta ojordat vägguttag

Jag tänkte att eftersom jag utbildar mig till fastighetstekniker och får lära mig grundläggande i många olika. Vägguttag finns i många utföranden bland annat för olika antal stickproppar. Får man byta ett ojordat vägguttag själv?

Nu har jag bestämt mig för att byta alla ojordade uttag till jordade. Byta vägguttaginläggfeb 2013Byta från ojordat till jordatinläggdec 2012Byta ojordade vägguttag – endast fronteninläggdec 2009Byta ut ojordad uttag? Så byter du ett ojordat och jordat vägguttag.

Likaså bör elektrikern byta ut eventuella ojordade uttag, särskilt utomhus samt i kök, bad- och tvättrum eller källare, . Utanpåliggande vägguttag utan elektriker Övrig hemelektronik. Du får byta ett trasigt uttag men inte sätta upp ett nytt. Om du har ojordade uttag i rummet så ska det nya också vara ojordat.

Ja, om du är helt säker på hur du ska göra så får du det. Ett jordat uttag är precis lika farligt som ett ojordat att sticka in nånting i.